Speech & Debate (2017)

 

Eğlenceli bir liseli ergen filmi daha. 

Amerika; başta ülkemiz olmak üzere, çoğu diğer ülkelere göre daha özgürlükçü bir ülke olsa bile, özellikle kimi okullarındaki zorbalığın, ırkçılığın ve ötekileştirmenin önüne istediği oranda geçemiyor maalesef.

İşte böyle durumlar için de çoğu "teenage" tarzı yapımlarında hep, özellikle de "eziklere", ırkçı saldırıya uğrayanlara ve her türlü ötekileştirilenlere karşı (yakışıklı - çirkin, güzel - çirkin, şişko - zayıf, eşcinsel - hetero, uzun - kısa vb) aklınıza gelebilecek her türlü ötekileştirilenlere karşı "gaz verme", ötekileştirenlere karşı da "bak nelere sebep oluyorsun" demek adına bu tarz filmler bolca çekiliyor... Haklı olarak!

Bu filmimizde de 3 ergen gencimiz okudukları okulun "ahlaki" değerler adı altında uyguladığı baskıların ama perde arkasında sakladıkları "iki yüzlülüklerinin" önüne geçmeye çalışacaklardır. Birisi okul gazetesinde istediği konuda istediği makaleyi yazamamaktan, diğeri okulun drama kulübünde istediği role bürünememekten, bir diğeri de eşcinsel kulübünün kurulmamasından şikayetçidir. Bakalım bu duvarları nasıl aşmaya çalışacaklar? Ya da aşabilecekler mi?

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...


















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates