Beyto (2020)

 

Oyuncuların neredeyse tamamı Türk kökenli. Ve böyle bir filmin elbette "Türkiye" yapımı olması düşünülemez. Hele ki şu zamanlarda....

Burak ATEŞ (Beyto) oyunculuk kariyerine güzel başlamış ve umarım daha da ilerletir. Filme gelecek olursak;

Beyto ve ailesi; Türkiye'den İsviçre'ye göçmüş bir aile ve orada çoğu Türkiye kökenli ailenin yapmış olduğu gibi Kebap (Döner) üzerine iş yürütmekte. Tabii önce baba gidiyor yerleşiyor ve sonra aileyi yanına alıyor, klasik. Beyto'da 6 yaşında İsviçre'ye geldiğini söylüyor sevgilisine. Dükkânda ailesine yardım eden Beyto, diğer taraftan da iyi bir yüzücü ve yarışmaya hazırlanıyor. 

Yüzdüğü yerde antrenör koçu olarak çalışan Mike ile yakınlaşan Beyto, nihayetinde Mike ile  sevgili oluyor.

Buraya kadar her şey normal. Asıl olay ise Beyto ve Mike'ı "Gay Pride" da gören teyzenin olayı Beyto'nun ailesine yetiştirmesi ile patlak veriyor. Buna karşın aile, ailenin tek erkek çocuğunu kaybetmemek (!) ve bundan daha önemlisi "el alem ne der" - "ele güne karşı rezil oluruz" mantalitesiyle apar topar Beyto'yu evlendirmeye karar veriyor. Bunun için de Türkiye'ye geliyorlar ve Beyto'nun çocukluk arkadaşı Seher'i istiyorlar...

Siz de izlerken sorarsınız "E Seher'in suçu ne?" diye...

Film tipik Türk aile yapısını anlatıyor işte. Filme tek eleştirim ise, Avrupa'ya giden çoğu Türkiye kökenli ailenin yaz ayında Türkiye gelip ülkeye bok atması gibi "hani kaplumbağa kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş" hesabı her Türkiye kökenli filmde (yıl 2020 bile olsa) ülkeye bok atılması.

Hoş canım ülkemin geldiği noktada ortada o da ayrı mevzuu...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...

Ve Burak ATEŞ şivesinden öptüğüm kalp ben... :))

















2 yorum:

  1. bu tür filmleri hiç bir yerde izleyemiyorum satın alayım diyorum o da yok VPN falan mı kullanmam gerek ne yapmalıyım anlamadım. En homofobik ülkeler arasında Türkiye var ama görsen baksan nüfusun %20'si homosexüeldir. Ülkede parasıyla bile film izleyemiyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Hem homofobik hem de ikiyüzlü bir ülkeyiz. En pratik ve sorun yaşamayacağın yol filmi torrent sitelerinden indirmek.

    YanıtlaSil

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates