Test (2013)

 

"Daha önce eşcinsel erkek dansçıların konu edildiği kurmaca bir film seyretmedik –tabii ki kıs kıs gülünülen taytlı erkekler hariç. Bu film onları ciddiye alıyor ve onlara bir hikâye veriyor.” Chris Mason Johnson (Yönetmen) diyor filmin yönetmeni.

Dünya olarak AIDS konusunda nispeten bilinçli olduğumuz bir zamanda yaşıyoruz. En azından virüsün; öpüşmekten, dokunmaktan, terden ya da yemek paylaşmaktan bulaşmayacağı biliniyor ve virüsü taşıyan birisinin toplum sağlığına bir zararı olmadığı kabul ediliyor. Fakat, artık sıradan olan bu bilgilere sahip olmadığımız, virüsün hayaletimsi bir tehdit gibi bedenlerin etrafında dolaşıp, kulaktan kulağa fısıldandığı bir dönemi de çok fazla hatırlamıyoruz. İşte Test, 1985’in San Francisco’suna, eşcinseller için belirsizlik ve korku dolu bir tarihi döneme bizleri geri götürüyor.

Fakat daha önceki benzer filmlerin aksine Test, ne bir hastalık dramı ne de bir açılma öyküsü. 20’li yaşlarında bir modern dansçı olan Frankie etrafında dönen öykü, AIDS tehdidinin Queer kültürünü ve ilişkileri nasıl dönüştürdüğüne bakarken, bu durumu erkek bedeni ve modern dans üzerinden ifade ediyor. Bu bir hayli özgün filmin yönetmeni Chris Mason Johnson’ın aslen bir modern dansçı ve koreograf olduğunu belirtmekte de fayda var.  Kaynak

AIDS salgınının ilk yıllarında, hastalığa neyin sebep olduğu veya hastalığın nasıl bulaştığı bilinmiyordu. 1985 yılında AIDS'e sebep olan virüs tanımlandı ve ilk kan testi geliştirildi.

Diyerek başlayan film;; AIDS'in sadece "eşcinsel hastalığı" ve sadece "eşcinseller arasında yaygın ve sadece onlara bulaşılıyor" sanılan, denilen, düşünülen zamanlara da götürüyor bizleri...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...














0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates