Evet, ich will! (2008)

 

Türkiye asıllı yönetmen Sinan AKKUŞ'un yazıp yönettiği film, Almanya'da yaşayan bir grup Türkiye asıllı gurbetçinin çocuklarının evlenmek istemeleri üzerine kurulu eğlenceli bir film olmuş.

Farklı din ve kültüre sahip bu 4 ailenin 4 çocuğu bu farklılıklarının sonucu ne tür engellerle karşılaşabilir sorusunu eğlenceli bir şekilde yanıtlamış. Bu farklılıklara göz atacak olursak;

Türk kökenli bir babanın kızını isteyen Kürt kökenli bir erkek ve aileleri,

Türk kökenli ve dindar olan bir ailenin kızını isteyen oldukça rahat ve kuralsız yaşamayı düstur edinmiş Alman bir aile ve erkek çocukları,

Türkiye kökenli bir ailenin erkek çocuğu olan Emrah ile Alman olan erkek sevgilisi Tim ve arlarındaki ilişki ki filmin bu blogta olmasına sebep olan kısmı.

Türkiye'den Avrupa'ya kapağı atmak için Almanya'daki dayısının yanına gelen Anadolu kurnazı Salih ve onun oturum izni alabilmek adına kız arayışlarına girmesi vs.

Film espirili bir şekilde de olsa Anadolu insanının yerine göre ne kadar riyakâr (iki yüzlü) olduğunu gözler önüne seriyor.

Eşcinsel evlat Emrah rolündeki karaktere can veren Eralp UZUN maalesef 2013 yılında 31 yaşında vefat etmiş. 1981 doğumlu Eralp'in ölüm sebebi olarak intihar ettiği yazıyor.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...


Eralp Hüseyin UZUN (1981 - 2013)















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates