Wo willst du hin, Habibi? (2015)

 


Alman bir yönetmenin yazıp yönettiği filmin başrol oyuncusu bir Türk.. Ailesi de dahil bunlara Türk demeyelim de Türkiye kökenli diyelim zira;

Malum Avrupa ve Dünya'da Türkiye denilince akılda, ülkemizi gelip görmemiş olanlar ve bilinçli bir şekilde bu şekilde yansıtanlar sayesinde, çöl ve deve başta olmak üzere tipik bir Ortadoğu ülkesi hayali canlanıyor.

Bu film de ise "Habibi" ne alaka biz Arap'mıyız diyor insan. Onu geçtim barda niye Arap gibi oynuyorsunuz? Hadi onu da geçtim belki de Hatay taraflarından Almanya'ya göçmüşlerdir diyorsunuz ama İbrahim'in amcasının,

"Türkiye'ye gidip ne yapacaksın? Orada Malboro sigara içemez, Mercedes'e binemezsin"

demesi ne alaka?

Hayır Alman yönetmen gömmüş olabilir ama çoğunluğu Türkiye kökenli olan oyuncular niye sesini çıkarmamış anlayamadım.

Filme ait negatif düşüncelerimden sonra konusuna gelecek olursak;

Gizli eşcinsel İbrahim (Cem Alkan) garip bir rastlantı sonucu polisler tarafından aranan heteroseksüel Alexander ile tanışır. İbo, görür görmez ilgisini çeken Alexander ile iletişim halinde kalmaya çalışırken, kendisine karşı zaafı olduğunu fark eden Alexander ise İbo'nun bu yönünden faydalanmaya çalışacaktır. 

Diğer taraftan film sosyal mesaj da verelim kaygısı ile, Almanya'da Türk ismi ya da Alman olmayan bir ad ve soyada sahip olanların vasıflı olsalar dair iş bulamamaları konusuna da dokunduruyor.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...
















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates