J'ai Tué Ma Mère (2009)

 


Uzun zaman önce izlediğim bu filmin de blogta yerini alma vakti gelmiştir.

1989 Montreal doğumlu Xavier Dolan, ilk uzun metraj olan bu filmini 16 yaşındayken yazdığını ve kısmen de olsa otobiyografik olduğunu söylemiştir. Kendisinin yazıp, yönettiği ve oynadığı "Annemi Öldürdüm" adlı bu filmin ilk gösterimi 2009 Cannes Film Festivali'ndeki Director's Fortnight programında yapılmıştır ve sekiz dakika boyunca ayakta alkışlanmıştır. Sanat Sinema Ödülü, Prix Regards Jeunes ve SACD Ödülü'nü kazanmış ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmeyi başarmıştır.

Filmin konusuna gelecek olursakta;

Annesiyle yaşayan Hubert (Xavier Dolan), annesini çok sevmektedir ama onun oğlu olmaya katlanamamaktadır. Babası ile annesi ayrı olduğu için, zar zor da olsa, ara sıra babasını ziyarete gitmektedir. Filmi izlerken annesini kimi zaman boğmak isteyip, kimi zaman da acıyıp duygulanabilirsiniz.

Hubert'in ile erkek arkadaşı Antonin'in sevgilisidir ve bunu Hubert'in annesi bilmemektedir.  Nihayetinde annesi bu durumu Antonio^nun annesinden öğrenir. Bir dereceye kadar oğlunun eşcinselliğini kabul eden anne, bu durumu oğlunun kendisine söylememiş olmasından dolayı kırılmıştır.. Hubert kendi dairesinde yaşamak ister ve annesi bunun iyi bir fikir olduğunu söyleyince de mutlu olur. Ancak ertesi gün, annesi fikrini değiştirir ve daha çok genç olduğu için buna izin vermez. İlişkileri zedelenmeye devam eder ve Hubert erkek arkadaşıyla yaşamak için evden ayrılır.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...











0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates