Love, Simon (2018)

 

Amerikalı yazar Becky Albertalli'nin 2015 yılına ait "The Homo Sapiens Agenda" adlı romanından sinemaya uyarlanan filmi büyük bir keyifle ve hiç sıkılmadan izleyebilirsiniz ki favori filmlerimin arasına girmeyi başardı bile. 

Bir diğer taraftan, film içerisinde çıplaklık ve cinsellik içermeyen nadir eşcinsel filmlerden birisi. Hoş, filmlerde çıplaklık ve cinsellik olayının olması beni rahatsız etmiyor, sadece edenler için belirtmek istedim.

Spoiler vermeden eğlenceli ve romantik bu filme gelecek olursak eğer;

Yine bir lise ortamı ve bir grup arkadaş. Lise'ye ait "Gossip Girl" dizisinden de aşina olduğumuz bir sanal itiraf ve dedikodu sitesi var. Bir gün bu siteye "blue" takma adını kullanan birisi tarafından "çok sıkıldığını ve eşcinsel olduğunu belirten" bir itiraf gelir. Olay tüm okulda yankı bulurken bu mesajı atanın kim olduğu bir sırdır.

Gizli eşcinselimiz Simon ise bu durumu fırsata çevirerek büyük bir cesaret ile siteye itirafta bulunan "blue" isimli gencin mail adresine kendisinin de bir eşcinsel olduğunu belirten bir mail atar ve kendisi için seçtiği "Jacques" takma adını kullanır. Böylelikle her iki tarata birbirlerinin kim olduğunu bilmemektedir. Yazışmalar ilerledikçe Simon bu kişiye görmeden aşık olmaya başlar ve bunun da etkisi ile mailde yazan ayrıntılardan bu kişinin kim olabileceğini bulmaya çalışır.

Bu yolda arkadaşları ve ailesi ile de bir noktada yüzleşmek zorunda kalacaktır.

Filmin sonunda "yok böyle bir ütopya, ne böyle bir aile, ne böyle bir okul ne de böyle bir arkadaş grubu" diyor insan. İstisnalar hariç...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...
















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates