Fulboy (2015)


Futbol bizim, ekranda gördüğümüzden daha fazlası ve futbolcular da 90 dakika oynayıp parayı çuvalla götüren kişiler değiller mottosuyla futbolcu olmak isteyen ama olamayan Martin Farina'nın futbolcu olan kardeşi Tomas aracılığıyla televizyon kameralarının giremediği soyunma odası, duşlar ve otel odalarına girmesiyle ortaya çıkan bir belgesel.

Belgesel direkt eşcinsellikle alakalı olmamakla birlikte eşcinsel içerikli filmler kategorisinde adını görebileceğiniz bir yapıt. Zira homo-erotik unsurlar barındırmakta. Ayrıca "futbolcu" fetişi olanlar için de bire bir.

Rüyalarındaki kariyere kavuşmanın eşiğinde olan Tomás, ağabeyi Martín Farina'ya profesyonel bir futbolcu olarak hayatına dair içeriden bir bakış sunar. Futbol oynama hayalini hiçbir zaman gerçekleştiremeyen Martín, Tomás'ın ve takım arkadaşlarının dünyasına kamerasının merceğinden adım atar. Ancak kulübün geri kalanının kendi fikirleri vardır, bazıları Martín'i bir davetsiz misafir olarak görür, çünkü en savunmasız anlarını ve maç bittikten sonraki gelecek endişelerini ifşa ederler. Fulboy, dünyanın en popüler sporunun arkasındaki sporcuların saha dışında geçirdikleri zamanlarda nasıl davrandıklarına dair sansürsüz, itirafçı bir bakış açısı sunar. Aynı zamanda Fulboy, Farina'nın estetik seçimlerini ve bakış açısını ve izleyicinin erkek formuna bakışını refleksif bir şekilde sorguluyor.


















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates