Charlatan (2020)

Bir biyografi filmi.

Bitki uzmanı Jan Mikolase, özel ve kamusal hayatında karşılaştığı muazzam engellere rağmen hayatını hastalara bakmaya adamıştır. 20. yüzyılın başında doğan Mikolase, çok çeşitli hastalıkları tedavi etmek için alışılmadık bitki bazlı tedavi yöntemleri kullanarak şöhret ve servet kazandı. 

II. Dünya Savaşı'ndan önce Çekoslovakya'da yerel bir kurum olan şifacı, hem Nazi işgali sırasında hem de Komünist yönetim altında ün ve servet kazanmaya devam etti. Birbiri ardına, her rejim onun becerilerini kullanmak ve karşılığında ona koruma sağlamak istedi ancak rejimler değiştikçe bu statüyü sürdürmenin maliyeti de bir o kadar değişti.

İş başvurusu için gelen ve yanında çalışmaya başlayan aşırı istekli Palko ile eşcinsel bir ilişki sürdüren Mikolase'un ne kadar "bencil" olabildiğine şaşırıyor insan. Gerçekte evli olan Palko'nun da ona olan bağlılığına tabii ki. 

Mikolase'un sadece idrara bakarak teşhis koyması da ayrı bir olay. 

Filmde Mikolase'un gençliğini oynayan aktör için de "helal olsun adamlar ne cast yapmışlar tıpkı adamın gençliği" diyebilirsiniz lakin kendisi Mikolase'a can veren aktörün gerçek hayattaki oğlu.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...










0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates