Dedalus (2018)

2018'de çekilip 2020'de vizyona giren bir film.

Dedalus; toplumu, aşkı ve kaybı tasvir eden bir kurgu üçlüsüdür. İzlerken bu 3 kısa film arasında film hakkındaki yorumu okumadan önce bir bağlantı var sanıp o bağlantıyı kurmaya çalışmıştım. Bir yerde birleşecek dedim ama değilmiş. Fakat ilk filmde kadraja giren ve talihsiz bir olay sonucu Dünya'ya gelen çocuğun geliş, gençlik ve yaşlılık yıllarını izliyoruz sanırım demiştim. Nitekim bu 3'leme arasında istenirse bir "bağ" da kurulabilir. Baba hasretiyle büyüyen çocuk, gençliğinde kendinden yaşça büyüklerle birliktelik ve yaşlılığındaki yalnızlık.

Iowa kırsalında bir bakkal kasiyeri, sınıf arkadaşlarının üvey kız kardeşine karşı yaptıkları cinsel şiddet eylemlerini gizlerken çaresizce O'nu izliyor. Çocuğu tutacak mı? 

New York'ta kış ayları. Yemek ve barınak için arayış içinde olan eşcinsel bir genç sokakta tanıştığı başka bir genç kızın yanına yerleşir ve kendinden yaşça büyüklerle para karşılığı birlikte olarak geçimini sağlamaktadır. Kendine sunulan onca şeye rağmen takıntılı hale geldiği hatta aşık olduğu ama karşılık bulamadığı bir müşterisinin peşinde takılı kalır. 

Yaşlılık; , bir babayı Los Angeles'taki evini terk etmeye ve kızının yanına taşınmaya zorlar. 

Jonah Greenstein'ın muhteşem bir şekilde çekilmiş ilk uzun metrajlı filmi, yalnızlığı güzellikle birleştirerek şaşırtıcı bir sinematik yakınlık filmi yaratıyor.








0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates