Una Noche (2012)



Küba; ABD ambargoları yüzünden Dünya'yı 40-50 yıl geriden takip eden Sosyalist bir ülke. Her şey devlete ait, sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim bedava. Dışardan bakıldığında tarihten fışkırmış evleri ve arabaları ile günümüz dünyasının turistler açısından hayran olunası görseller sunan ülkesi. Senarist ve aynı zamanda filmin yönetmeni de olan Lucy Mulloy Küba'ya başka bir pencereden bakmış bu sefer. 

Gerçek bir olaydan esinlenerek beyaz perdeye aktarılmış film de;

Raul; yıllar önce babası Miami'ye gitmiş, AIDS ile mücadele eden annesi ile yaşayan ve Havana'dan kaçıp kurtulmayı düşünen yakışıklı ama bir o kadar da bencil bir eleman. Elio; ikizi Lila ile birlikte mutlu bir şekilde yaşayan erkek ve kız kardeşler. Elio gönlünü Raul'e kaptırmış karşılıksız aşık genç. Kardeşi Lila ile kendine olan aşkından habersiz olan Raul arasında bir seçim yapmak durumunda kalsa Raul'ü seçecek onun için her şeyini feda edebilecek halde.

İşte böyle bir atmosferde Elio; Raul'ün Havana'dan 60 mil (97 km) uzaktaki Miami'ye ulaşması için derme çatma bir sal yapıp kaçmasına yardım edecektir. Bu ikiliye Lila'da bir şekilde dahil olur. Bakalım bu 3'lüyü nasıl bir yolculuk beklemektedir?

Filmin ABD'deki galasına katılmak için ABD'ye giden ve Elio ile Lila karakterlerine can veren ikili fırsattan istifade ABD'ye iltica etmiş ve filmin galasına katılmamışlardır. Filmde ikizleri oynayan iki oyuncu, çekimler sırasında birbirlerine aşık olduklarını ve kendi ikizlerini beklediklerini haber kaynaklarına bildirmişlerdir.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...











0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates