Klass (2007)

Film "Gerçek Bir Olaydan Esinlenilmiştir" diyerek başlıyor.

Konu direkt "eşcinsellikle alakalı" olmasa da "endirekt" bir şekilde ilgilendiriyor.

Maalesef Dünya'nın dört bir tarafında özellikle de ABD'de okul döneminde ezilen, ötekileştirilen, dışlanan ve biri veya birileri tarafından eziyete uğrayan ve buna şahit olanların da gülüp geçtiği olaylar oluyor çocuklar ve ergen gençler arasında. 

Şiddete ve ötekileştirmeye uğrayan kişinin neler yaşadığı çoğu zaman kimsenin umurunda olmuyor. Bunun yanı sıra aileler ve özellikle de öğretmenler bu olayları ya iyi gözlemleyemiyor ya da "çocuktur / gençtir gelip geçer" kafasında oluyor. Filmde de şahit olabileceğimiz üzere baskın Anders karakterinin Joosep'e uyguladığı bir şiddet  karşılığında Joosep'in durumundan endişe etmesi de aslında gençler arasında bu durumun bir "eğlence konusu" olarak görüldüğünü de gösteriyor. Hepsi için olmasa da.

Nitekim film; Joosep adındaki gencin tüm sınıf tarafından Anders önderliğinde sistematik bir şekilde şiddete maruz kalması sonucu bu duruma bir dur diyen Kaspar'ın tüm ekibi karşısına almasını ve durumun giderek tırmanması ve sonunda bir yerde de patlamasını anlatıyor. Filmi izlerken değişik duygular içerisine girebiliyorsunuz. Filmin sonunda öylece kalıyorsunuz ve gerek var mıydı yoksa haklılar mıydı diye kendinizi sorguluyorsunuz. Siz ne dersiniz?

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates