Posledice (2018) (Consequences)

Slovenya'nın yapımcılığını üstlendiği (ya da en azından uluslararası vizyona giren) ilk LGBT+ uzun metrajlı filmi. Darko Štante'nin yazıp yönettiği, oldukça muhafazakar bir Doğu Avrupa ülkesinden eşcinsel temalı bir film izlemek güzeldi.

Andrej; ebeveynleriyle sorun yaşayan ergen bir gençtir ve özellikle annesi eve gelen polislerden ve Andrej'in sorumsuzluklarından oldukça sıkılmıştır. Arkadaş çevresinin iyi olmaması, uyuşturucu ve her daim parti yapma düşkünlüğü sonucu arkadaşlarına ulaşabilmek adına evden eşya çalıp satacak kadar yoldan çıkmıştır. En son yaşanan olay bardağı taşıran son damla olur ve ailesi Andrej'i savcılığa şikayet edecektir. Sonuç olarak reşit olmamasından dolayı cezaevi yerine yarı açık ıslah evine gönderilecektir.

Filmin adından da anlaşılacağı üzere bu olayın bazı "Sonuçları" olacaktır. Islahevi sözde reşit olmayan gençleri eğitme, topluma adapte etme ve suça yönelmelerindeki sebepleri ortadan kaldırma yeri olacağına, gençlerin çeteleştiği, güçlü olanın zayıf olanı ezdiği, sigara ve uyuşturucunun kol gezdiği bir mekan haline dönmekte ve gençleri daha da dibe itelemektedir. Bu yönüyle oraların durumu hakkında ayna tutması iyi bir şey.

Andrej, filmin başından da anlaşılacağı üzere eşcinsel yönelime sahip bir gencimiz. Lakin ıslahevinde gösterdiği performans hiçte çoğu filmin eşcinsellere dikte ettiği "zayıf erkek" rolüne uymuyor zira gerektiği zaman gerekene dersini verebilecek güçte ve kabiliyette. Ne yazık ki ıslahevinin zorbası ve millete kan kusturan Zele ile yolları kesiştiğinde Zele'ye karşı cinsel dürtüler beslemeye başlayacaktır. Zele ise Andrej'in bu yönünü keşfedince onu pis işlerinde "kullanma" konusunda tereddüt etmeyecektir.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...


















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates