Noordzee Texas (2011)

André Solli’nin “This is Everlasting” isimli romanından uyarlama olan film, Pim’in duyguları etrafında şekillenen bir hikayeye sahip. Babası olmayan Pim'in annesi ise kendi hayal dünyasında takılan, yaşamak istediği hayatı yaşayamamış olmasından dolayı her gece alem yapıp sarhoş olan sorumsuz bir ebeveyn. Pim ise anne ve baba sevgisinden yoksun içine kapanıp yine kendi hayalleri ile mutlu olan bir çocuk. Huzuru komşuları olan Gino ve ailesinde buluyor. Gino, Pim'e göre 1-2 yaş büyük, annesi ve kız kardeşi ile yaşamakta ve yaşadığı kasabadan bir an önce uzaklaşma derdinde olan bir gençtir.

Karakter tanımından filmin konusuna gelecek olursak da;

Pim, eski güzellik kraliçesi annesi Yvette ile birlikte Belçika’nın bir sahil kasabasında yaşamaktadır. İçine dönük bir çocuk olan Pim’in hayal dünyası yaptığı çizimlerde hayat bulur. Cinselliğini keşfetmeye başlamasıyla komşusu olan ve devamlı birlikte takıldıkları Gino ile bu noktada kesişmeleri de aynı zamana denk gelecektir. Annesi Yvette, küçük şehir hayatından sıkılmış, her şeyi arkasında bırakıp yeni bir hayatın peşinden gitmek istemektedir. Pim ve Yvette’in hayalleri, şehre tekrar gelen lunapark çalışanı yakışıklı Zoltan ile değişir. Evlerinde bulunan odayı kiralamakla ek gelir elde eden Pim ve annesinin yeni kiracıları ise bir zamanlar aynı odada kracı olarak kalan Zoltan olacaktır.

Ergenlik zamanı cinselliğin keşfini güzel bir dille aktaran filmde Pim, aşkı ve cinsel tatmini komşu çocuğu Gino'da bulurken, rol modelliği de kiracıları Zolan'da bulacaktır. 

Ekşi Sözlükten hoşuma giden bir yorumu da aktararak tanıtım işini bitirelim...

Bu filmi izleyecek olan her gay birey, kendi çocukluğundan bir şeyler bulacaktır, eminim. İnsana eski sancılı günlerini hatırlatıyor. En yakın arkadaşa aşık olmalar, sevmeler, sevilmemeler, kendinden büyük, yakışıklı ve çekici bir erkeği hem rol model alıp hem de ona aşık olmalar… Bu sevimli ve mütevazi yapım çok büyük laflar etmeden sevgi, arkadaşlık, fedakarlık ve ilk aşkı on beş yaşındaki Pim’in gözlerinden anlatmakta. Başta Pim’i canlandıran Jelle Florizoone, Pim’in aşık olduğu Gino’yu canlandıran Mathias Vergels olmak üzere, filmin bütün oyuncuları güzel bir iş çıkarmış. Ayrıca müzikleri ve görüntü yönetmenliği de övgüye değer.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...












0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates