Masahista (2005) (The Masseur)


Farklı ülke ve kültürlere ait filmleri izleyince oralara ait farklı şeyleri keşfetmek oldukça hoş oluyor. Dünya üzerinde ne kadar farklı inanış ve ritüeller var. Filmde de masaj salonunda masör olan Iliac'ın babasının cenaze ritüeline şahit oluyoruz hem de başından sonuna kadar.

Film masaj salonlarında çalışan ve geçimlerini oralardan aldıkları 3 kuruş para ve bahşişlerle geçindiren Asyalı erkeklerin aslında perde arkasında neler yaşadığına da ışık tutuyor. Düşük bütçe ve ara sıra falso veren oyunculuklar olsa dahi oldukça samimi.

Filme gelecek olursak;

Iliac, bir kız arkadaşı olmasına rağmen, erkek müşterilerle sürekli iletişim halindedir ve 'ekstra hizmet' taleplerini de yerine getirmek zorundadır. Iliac'ın babasının ölümüyle işi, yaşamı, ihtiyaçları ve aile bağları arasındaki çatışmalar yansır perdeye.

Masaj salonundaki genç masörlerin (özellikle de Asya'da) yaşamına ve zorluklarına gerçekçi bir bakış atan film, eşcinsel olmasa dahi bu tarz masaj salonlarında parasıyla her istediğini yaptırabileceğini keşfeden çoğu zaman da küstah müşteriler ve onları memnun etmek zorunda kalan gençlerin durumuna dikkat de çekiyor...










0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates