Clapham Junction (2007)

 


Güney Londra'nın Clapham bölgesinde yaşayan ve bir grup eşcinsel erkeğin hayatlarının kesiştiği 36 saatlik bir zaman dilimini aktaran film.

Film önümüze birden fazla eşcinselin profilini seriyor. Bu profilleri, birbirine aşık iki eşcinsel sevgilinin evliliğe attıkları adım, ihanet, çapkınlık, adrenalin, WC kaçamakları, cesaret, yalnızlık ve homofobi olarak sıralayabiliriz.

İngiltere'de Channel 4 adlı televizyon kanalının 2007 yılında "eşcinsel filmler / belgeseller sezonu" kapsamı altında yayınlanan bir TV filmi olan Clapham Junction, özellikle o dönemde ülkede henüz yürürlüğe giren ve aynı cinse sahip kişilerin yasalar karşısında evli çiftler ile aynı haklara sahip olmasını sağlayan "civil partnership" yasasının hemen ardından yayınlanmıştır.

Maalesef ki homofobi her yerde. İngiltere ya da İran fark etmiyor. Ve eşcinseller için aslında her yer güllük gülistanlık değil. Avrupa ve ABD gibi ülkelerde bir tık daha özgür ve daha rahat diyebiliriz ancak. Zira "insanı insan olarak" sevmek, renk, dil, din, ırk, cinsiyet ve cinsel yönelimine bakmadan yaşamak nedense bir kısım insanoğluna zor geliyor...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...
















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates