My Policeman (2022)

One Direction grubunun yakışıklı üyelerinden birisi olan Harry Styles'ın bu filmdeki performansından ve cüretkarlığından memnun kalmamak ne mümkün. Türkçe altyazı paylaşan bir sitenin yorumlarında "kendisini oyuncu sanan bla bla" gibi zırva bir yorumun ardından "bu tarz cinsel eğilim filmlerini defalarca izledim baydı sıktı artık" falan diye devam etmiş şahsın biri. (ilgi yorumun linki)

Ne sıksın, ne de baysın. Filmi hangi amaçla izledin ya da Harry Styles sende "bu tarz bir yönelim içerisinde olabileceğinden dolayı" hayal kırıklığımı yaşattı bilemem ama filmde de görüleceği üzere eşcinsel bireylerin dünden bugüne ne tür sıkıntı ve zorbalıklara maruz kaldığını, kazanımların kolay kolay elde edilmediğini, gözünüze sokuluyormuş gibi gelip aslında geçmişte yaşanan zorbalıklara karşı bugün özgür olanların her alanda haykırışları sizleri rahatsız edebilir elbet.

Filme gelecek olursak;

Yasak aşk ve değişen sosyal gelenekler üzerine güzelce hazırlanmış bir hikaye olan Polisim, 1950'lerin Britanya'sında duygusal bir yolculuğa çıkan polis Tom (Harry Styles), öğretmen Marion (Emma Corrin) ve müze küratörü Patrick (David Dawson) adlı üç genci konu alıyor. 1990'lı yıllara dönüldüğünde, Tom (Linus Roache), Marion (Gina McKee) ve Patrick (Rupert Everett) hâlâ özlem ve pişmanlıkla mutsuz bir yaşam döngüsü içerisindedirler. Ancak artık geçmişin hasarını onarmak için son bir şansları vardır. Patrick'in Marion ve Tom'un evine gelişi, 40 yıl önceki sarsıcı olayların yeniden hatırlanmasını tetikler. Eşcinselliğin yasa dışı olduğu bir dönemde Tom ve Patrick arasındaki tutkulu bir ilişki.

Günlüklerle geçmişe giderek olayları göz önüne sere sere 90'lı yıllara kadar gelen filmin sonunda eminim bir damla göz yaşı gözünüzden istemsizce düşecektir...

Amazon Prime üyeliğiniz varsa filmi oradan da izleyebilirsiniz.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates