Hamam (1997)

Zamanının "Hamamcılar Odası !" birliğinin dahi "bizler öyle değiliz falan" gibi açıklama yapmak zorunda kaldığı bir Ferzan Özpetek filmi. Burada genç Mehmet Günsur'un cesurca oynadığı rolünü de es geçmeyelim. Günümüz TR'sinde yine böyle bir performans ve rolü kabul eder miydi tartışılır. "Oyuncu" ile "Figüran" ayırımını buna göre yapıyorum. Bana göre her türlü rolün altından kalkabilene oyuncu denir zaten. 

Her ne kadar film de yanlarında kalan İtalyan asıllı kadından İtalyanca öğrenmiş olsa da aile, İstanbul'a gelen Francesco isimli şahsın yolda karşılaştığı kişinin de Fransızca bilmesi maşallah dedirtti :)

Francesco ve Marta, Roma'da küçük bir tasarım şirketini yöneten karı kocadır. Francesco'nun uzun süredir unutulmuş teyzesi Anita İstanbul'da ölünce, kendisine miras kalan birkaç geleneksel Türk hamamından biri olan hamamın satışını gerçekleştirmek için oraya gider. Burada hamamı işleten aileyle tanışır, ailenin bir üyesinden (Mehmet) ve tüm Türk atmosferinden etkilenir ve hamamı satmamaya karar verir.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...














0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates