Agonie (2016)

Filmin konusu direkt eşcinsel bir ilişki değil. Gerilim, dram içerikli film çok farklı ilerliyor aslımda. Eşcinsellik ise filme konu olan 2 farklı yapıdaki erkekten birinin bastırılmış eşcinselliğe sahip olması. Bunu bir çok farklı şekilde yansıtıyor aslında. Diğer taraftan homo-erotik görüntülerle bezeli film izleyen iki kişi arasında oldukça zevkli yorumlar ve çıkarımlar yaptıracak cinsten.

Filmin konusu; "29 Kasım'da genç bir adam kız arkadaşını öldürüp parçalara ayırır. Baş, gövde ve uzuvlar Viyana'daki çeşitli çöplüklerde bulunur. Suçun nedeni ise hâlâ belirsiz" olarak açıklanmış. 

Filme gelecek olursak;

Film, Viyana'da hiç bir ortak noktası olmayan ve her ikisinin de kendi sorunları olan iki genç adama odaklanıyor. Bastırılmış eşcinsel duygulara sahip olduğu her halinden belli olan Alex, spor salonunda takılıyor ve ailesi de devamlı kavga halinde. Hukuk felsefesi bölümünü okuyan görece daha düzgün bir hayatı (!) olan Christian ise annesi ile yaşıyor ve annesi ile de arası devamlı sıkıntılı.

Film, cinselliğe yönelik de iki farklı yaklaşıma değiniyor. Daha varlıklı ve düzgün görünen genç adam sadece biraz sadist olabildiği zaman kadınlarla ilgilenebiliyor. Çok kötü bir şey olmamakla birlikte sıradan onun için sıkıcı olmaya başladığında ne olacak acaba? Eski kız arkadaşına karşı yoğun bir antipati besleyen diğer adam ise aslında gizli bir eşcinsellik barındırıyor olabilir. Bir erkek arkadaşı ona alenen pas verdiğinde ise deliriyor Bu duygular bastırıldığında hayal kırıklığının şiddete dönüştüğü düşünülebilir.










0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates