Studio 54 (1998)

Studio 54, zamanının en ünlü diskolarından biri. New York'ta açılmış olan diskoya girebilmek adına önünde uzunca bir kuyruğun oluştuğu, dönemin ünlülerinin devamlı müdavimi olduğu bir yer. Ünlülere örnek verecek olursak Michael Jackson, Cher, Tina Turner, Andy Warhol John Travolta, Elton John, Calvin Klein, Donald Trump, Kurt Russell, Robin Williams, Elizabeth Taylor... vs, vs, vs. 

Önünde uzun kuyruklar oluşturan toplulukların içinden de eşcinsel olan disco işletmecisi tarafından en güzel ve en yakışıklıları, gösterişlileri seçilerek içeri alınıyor falan. Filmde  de göreceğiniz üzere.

Drag Queen Show'ların filizlendiği ve LGBTİ için özgürlüğün temellerinin atıldığı ilk mekanlardan biri, hatta en ünlüsü. 

“Studio 54” 1998 yılında Mark Christopher tarafından kurmaca bir filme konu oldu. Ancak film, filmden çok, filme uygulanan sansürle gündeme geldi. Yönetmen filmini kesmek zorunda kaldı, bazı eklemeler ve çıkarmalar yaptı, film ancak bu şekilde gösterildi. Sansüre uğramasının sebebi ise "çok eşcinselce olması!" idi.

Film fazlaca kesilip biçilince ve o zamanlar için çeşitli eleştirilere maruz kalınca Ryan Phillippe'nin kariyerine mal olmuş film olarak adlandırıldı. Yönetmen kurgusunun yayınlanmasıyla film eleştirmenleri tarafından "eğer ki bağımsız yapım tadında hafif müdahalelere maruz kalsaydı Ryan'a 24 yaşında Oscar adaylığı bile kazandırabilirdi" yorumları yapılmış. O kadar olur muydu bilemem tabi.

Ve Ryan Phillippe; ballı kekim....

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates