Chillerama (2011)



Chillerama, bir zamanlar filmi izlemenin en farklı yollarından biri olan arabalı filmlere büyük bir saygı duruşu niteliğinde. Farklı yazarlar tarafından yazılıp farklı yönetmenler tarafından çekilen 4 kısa filmin bir araya geldiği bu film de aslında zamanın korku filmlerine çeşitli göndermeler bulunmakta. 3 kısa film arabalı sinema sahasına gelen seyircilerin izlediği film iken 4. film ise bir araya gelen izleyicilerin başına gelen olayları kapsamaktadır. Yani bir bütün gibi durmazken filmin sonunda bir bütün oluşturulmuştur.

Filmlere ayrı ayrı değinecek olursak;

lk kısa filmimiz Adam Rifkin'in yönettiği "Wadzilla", ellili yıllara hakim olan canavar filmlerinin aptallığını ve sevimsizliğini taklit eden kurnaz, yaratıcı ve sevecen bir kısa film. Hikaye, düşük sperm sayısı nedeniyle doktora başvuran Rifkin'in hap alarak onları güçlendirmeye çalışmasına odaklanıyor. Deneysel amaçlı üretilen bu hapı birçok kez aldıktan sonra, Rifkin'in spermleri büyümeye ve gelişmeye başlar. Bu spermlerinden biri vücudundan "kaçar" ve sonra, tehlikeli bir şekilde şehir merkezine giderek yoluna çıkan her şeyi yok eder.

Bir sonraki kısa film, "I Was a Teenage Werebear". Filmde oyuncu olacağım diye yola çıkarak "yetişkin endüstrisinin en çok bilinen oyuncusu olan Sean Paul Lockhart nam-ı diğer Brent Corrigan başrolde. Nitekim kendisini normal sinemada hep bu tarz ucuz bütçeli "korku" filmlerinde izledik. Fakat bu filmdeki performansını gerçekten de beğendim. Hikaye ise; bastırılmış bir eşcinsel genç, yakışıklı bir sınıf arkadaşı tarafından ısırıldıktan sonra bir canavara dönüşür. 

Bir diğer ise; "The Diary Of Anne Frankenstein". Bu filmde Hitler, 2. Dünya Savaşı'nı kazanmak için bir canavarı canlandırmayı planlıyor. Kısa film bize yirmili ve otuzlu yıllarda popüler olan tuhaf, yabancı siyah beyaz filmleri hatırlatıyor.

Son olarak da olaylar arabaları ile bu korku filmlerini izlemeye gelen izleyiciler arasında geçiyor. Her kısa film arasında ara ara aşina olduğumuz karakterler filmin sonunda birer zombiye dönüşür ve olaylar çığırından çıkar.

Elbette burası gay filmlerinin tanıtıldığı bir platform olduğu için bizi ilgilendiren kısım şüphesiz Sean Paul Lockhart'ın, nam-ı diğer Brent Corrigan'ın başrolde oynadığı kısa film oluyor.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...














0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates