Hate Crime (2005)


Kökten dincilik; Dünya^nın dört bir yanında her türlü dinin içinde var maalesef. Filmde iki farklı kilisenin iki farklı diline de yer veriliyor. Birisi öldürelim, asalım, keselim, cehennem diyerek beyin yıkarken bir diğeri sevgi, saygı, cennet vb dili kullanmakta. Bu farklı dili her dinde görebiliriz maalesef.

Filme gelecek olursak;

Robbie Levinson ve Trey McCoy; yasal olmasa da kendi aralarında yapacakları düğün hazırlıklarının heyecanını yaşarken yandaki boş daireye de yeni komşuları taşınmaktadır. Yeni komşuları köktendinci bir vaizin oğlu olan Chris Boyd'dur. Ve genç çiftlere karşı aniden hoşgörüsüzlük ve düşmanca bir tavır gösterir. Bir akşam Trey, köpekleriyle gece yürüyüşüne çıkar ve bir daha geri dönmez. Hemen, parmaklar yan komşu Chris'i ve ilginç bir şekilde sevgilisi Robbie'ye çevrilir ve onları baş şüpheliler haline getirir.

Robbie; hem sevgilisine olanları ortaya çıkarmak ve hem de kendine çevrilen gözleri boşa çıkarmak adına olayı kendi çözmeye karar verir. 

Film; sürükleyici ve bize gösteriyor ki her zaman dediğimiz gibi en tehlikeli homofobikler maalesef yine kendini kabullenememiş eşcinseller arasından çıkmaktadır.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...














0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates