Advokatas (The Lawyer) (2020)

Litvanya'lı yönetmen, senarist, film yapımcısı ve aynı zamanda LGBT aktivisti olan Romas ZABARAUSKAS'a ait olan film; Ltvanya'ya ait ilk uzun metraj LGBT içerikli film olma özelliğine de sahip. Ve bu film de Türk oyuncu Doğaç YILDIZ'da filmin konusu gereği Suriye kökenli Ali isminde Biseksüel bir mülteciyi canlandırmakta. 

Doğaç YILDIZ ismini ve oyunculuğunu İki Aile dizisinin Efe'si, Muhteşem Yüzyıl Kösem'in Kasım'ı, Yasak Elma'nın Yiğit'i olarak görmüş ya da duymuş olabilirsiniz. Bunların haricinde de çeşitli dizi ve sinema filmlerinde oynamış bir arkadaşımız. Kendisini tebrik ediyorum.

Filme gelecek olursak;

Marius; Litvanya'nın başkenti olan Vilnus'ta yaşayan eşcinsel bir avukattır. Geceleri online hizmet sunan bir web sitesi aracılığıyla cam boy'luk yapan bir genci yakın takibe alır. Suriyeli bir göçmen olan bu genç Sırbistan'daki bir göçmen kampında yaşamaktadır ve hayalinde Avrupa'ya gitmek vardır. Avukat olan Marius; Suriyeli mülteci Ali'ye aşık olması ile eşcinsel mülteci olayını daha derinden anlamaya başlayacaktır. 

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın....



















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates