Permanent Green Light (2018)

Dennis Cooper - Zac Farley ikilisine ait bir film daha. Daha önceden de bir filmlerine yer vermiştim blogumda Like Cattle Towards Glow (2015)

Dennis Cooper'ın kendine özgü, kaotik, kafa yorucu, düşündürücü evreninden çıkmış bu film ise bir grup gencin bunalımlı ve intihar etmeye meyilli bir arkadaşlarını bu isteğinden vazgeçirmeye çalışması ya da çalışamaması (daha doğrusu düşüncesine saygı duyması) üzerine düşündürücü bir film.

Roman, elle tutulur hiç bir sıkıntısı olmayan, herhangi bir ideoloji tarafından yönlendirilmeyen hatta intihar etmeyi bile düşünmeyen bir gençtir. Daha çok "intihar ederse nasıl bir etki bırakırım" düşüncesinin peşindedir. Patlamalara takıntılı Roman, kendini patlatmak istemekte ama ölmek istememektedir. Kendini patlatırken geride zerre dahi kalmamasını istemektedir ama etraftaki kimsenin de zarar görmesini istememektedir. İntihara meyilli olmayan Roman, belki de varoluşsal kriz içindedir, nesnel olarak, bir kişi olarak değil, bir 'şey' olarak var olmayı istemektedir. En yakın arkadaşının kendine aşık olduğunun farkındadır ve onun da içinde olduğu bir grup arkadaş ve şahit olduğu şeyler bakalım Roman'ı bu isteğinden vazgeçirebilecek midir?

Not: Hayatta ne olursa olsun hiç bir şey, kişi, konu, mesele, toplum, aile, el-alem vs adına ne derseniz deyin intihar etmenize sebep olamaz. Her şeye ve her kese inat yaşamak! aslolan işte budur. Değil düşünmek aklınızın ucundan bile geçirmeyin...

















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates