Boy Erased (2018)


Garrard Conley'in aynı adlı otobiyografik kitabından sinemaya uyarlanan film, gerçek bir olay örgüsüne sahip olmasından dolayı oldukça etkileyici. Başrol oyuncularının da tanınmış olması (Russell Crowe, Nicole Kidman gibi) filme ilgiyi en azından "eşcinsel" olmayanlar için de artıyor.

Eşcinsel olmayanlar için arıtıyor dedik ama film hakkındaki yorumlara bakılırsa "off çok sıkıcı" gibi yorumlara denk gelebilirsiniz ki çoğunluğu da öyle. Fakat biz filmi bizim gözümüzden ve yaşadıklarımız / yaşayabileceklerimiz gözünden izlediğimiz ve başrol oyuncusu Jared karakteri ile kısa sürede empati kuracağımızdan ötürü bizim için film olağan seyrinde akıp gidiyor.

Küçük bir Amerikan kasabasında yaşayan genç delikanlı Jared, Baptist bir papaz olan babası ve onun yolundan ilerleyen annesi ile birlikte yaşamaktadır. Kız arkadaşının kendine yakınlaşması karşısında cevapsız kalan Jared üniversitede yaşadığı "kabul edilemez bir olay" sonucu kimliğini kabullenip kabullenmeme arasında kalacaktır. Olayın aileye aktarılması ile de Jared kendini bir yol ayırımında bulur. Ya ailesinin isteklerine uyacaktır ya da durumunu kabul edip aileden uzaklaşacaktır. Kendi kafa karışıklıklarının da gitmesi adına ailesinin isteklerini kabul eder ve "Eşcinsellikten arındırma" !!! merkezine kayıt olur. Dışarıdan içeride neler dönüp bittiği bilinmeyen merkez "sözde arındırma" aşamasında Jared'in daha da aydınlanmasına  sebep olacaktır.

Xavier Dolan'ın da rol aldığı filmi keyifle izleyebilirsiniz...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...

















0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates