The Normal Heart (2014)



Bu film, eşcinsellerin bugünlere gelirken ne tür badireler atlattığını görmek açısından izlenmeli. Şu an da çoğu platformda ötekileştiriliyoruz, yok sayılıyoruz ama eskiden olduğu gibi değil, en azından ABD nin çoğu eyaletinde ve Avrupa da. 

"Milk" filminde olduğu gibi bir grup aktivist insanın merdivenleri adım adım çıkarak ses getirmeye(!) çalışma çabaları ve karşılaşılan engeller yine filmimizde mevut.

Ayrıca,

Film çok çok ayrı değerlendirilmeli. Ölüm var, göz yaşı var AIDS belası var hem de cinsiyet / yaş gözetmeksizin. Film; 80 lerin başında sadece eşcinseller arasındaki bir salgın hastalıkmış gibi görülüp üzerine eğilinmemesi sonucu bugüne kadar gelebilmiş ve halen de ölümlere sebep olan lanet AIDS hastalığı gözler önüne seriyor. 

AIDS sonucu ölenleri "eşcinseller, ahlaksızlar kendi ahlaksızlıklarının kurbanı" olarak görmeleri kan dondurucu. Hastalık ortaya çıktığında, milletin bu hastalık hakkında böyle düşündüğü çok güzel gözler önüne serilmiş. Anlaşılan Avrupa, ABD ye göre bu konu üzerine daha ilgili yaklaşmış.

Filmin bir çok kesim tarafından izleneceğine eminim bunu sağlayacak olanlar ise; tabii ki oyuncu kadrosu ve yönetmeni.

"Tiyatro oyunu The Normal Heart'ın tv filmi uyarlaması olan yapıtta 80'li yıllarda salgın şeklinde yayılan AIDS virüsüne karşı başlattığı kampanyayla dikkat çeken aktivist yazar Ned Weeks'in hikayesini konu ediniyor. Ned Weeks, erkek arkadaşı Felix ile birlikte bu virüse ve insanların kafalarındaki AIDS imajına karşı esaslı bir başkaldırış öyküsünü ortaya çıkarırlar. Dünyaya göstermeye çalıştıkları şeylerden biri de insanların zannettiğinin aksine AIDS'in eşcinsel birliktelikten doğan bir hastalık olmadığı gerçeğidir. Ned Weeks, kendi adımlarıyla başlattığı bu mücadelede, hastalığa karşı savaşan bir grubu da kurarak önemli bir figüre dönüşür." Beyazperde 

Türkçe altyazısı için tıklayın...





0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates