Suicide Room (2011)



Filme ait spoiler vermeden genel bir tanımlama yapacak olursak; eşcinsellik, platonik aşk, sorumsuz aile, ötekileştirme, özenti, asosyal yaşam vb üzerine kurulu bir film diyebiliriz. 

Başroldeki Jakup Gierszal (Dominic)' in performansı görülmeye değer. Ayrıca film içerisine gömülmüş animasyon da var yani film yer yer animasyon olarak ilerliyor.





Filmle bağlantılı olarak acaba internet yaşamımızı ne kadar etkiliyor?

Bunun yanında internet ile birlikte asosyal insanlar çoğaldı, sanal dünya ile gerçek dünya bir birine karıştı. Birçoğumuz sanal dünyada kendimiz gibi veya olmak istediğimiz gibi kişiler olduk ve bunun büyüsüne kapılıp gittik. Sanal olanı o kadar çok benimsedik ki yaşadıklarımız birer bilgisayar oyunuymuş gibi görmeye başladık, ta'ki sanal olanı gerçek dünyaya taşıyana kadar. 

Gerçek dünyanın duvarına çarptığımızda ise, maalesef bazı şeyler için çok geç olabiliyor tıpkı filmin sonunda ekrana düşen siyah görüntüye dalıp gittiğimiz gibi.

Bir insan bir başkasını ne kadar etkisi altında tutabilir? 

Aslında yapmak istemediğini yaptırabilir mi? 

Yoksa sadece derinlerinde "zaten var olanı" açığa çıkarmada mı yardımcı olmuş olur? 

*** Buna paralel olarak Mavi Balina adlı sözüm ona oyuna dikkat çekmek istiyorum ki aileler çocuklarında olan değişimleri iyi gözlemlemeli. Bu filmi izlemekte bu yönden yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. ***

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...




0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates