Dead Europe (2012)



Türkçe'ye "Ölü Avrupa" olarak çevrilen filmde; Avusturalya, Yunanistan, Macaristan gibi ülkelerin arka sokakları gözler önüne seriliyor, gerçekten de Avrupa'nın "Ölü" kısımları.

Film Christos Tsiolkas' ın "Ölü Avrupa" adlı kitabından filme uyarlanmış. İdefix sitesinde kitap ile ilgili açıklama ise şöyle;

Karl Marx, bir zamanlar, "ölü nesillerin gelenekleri yaşayanların akıllarına kâbus gibi çöker," diye yazmıştı. Melbourne'lu yazar Christos Tsiolkas'ın romanı Ölü Avrupa, sadece Avrupa tarihinin yükünü "özellikle anti-Semitizm ve Soykırım dehşetini" değil, daha huzur kaçırıcı biçimde, ırkçılık ve anti-Semitizmin günümüzdeki inatçı devamlılığını sorguluyor. Tsiolkas, çürüyen 21. Yüzyıl Avrupası'nın soğuk, bitik, ekonomik rasyonalizm ve milliyetçilik ile şiddetin yeni hayaletinin sınıf farklarını derinleştirdiğinin, ırk temelli nefreti şiddetlendirdiğinin resmini, Yunan asıllı Avustralyalı eşcinsel genç fotoğrafçı Isaac'in gözü ve objektifinden çiziyor. Kaynak

demiş.

Film yahudi soykırımının üzerinde durmuş, zamanında ihanete uğradıklarını, aslında onlara yardım edenlerin (!) normalde yardım etmediklerini, şimdi ise kovuldukları yerlere geri döndüklerini, hem de daha güçlü (!) bir şekilde diyor.


Hatta film; bir yahudiye zarar verdiyseniz ölüsü de dirisi de seni hayatında bir yerde bulur ve sana hayatı zehir eder (!) diyerek bir nev'i "o günlerin acısını fitil fitil getireceğiz" de demekte.

Benim çıkarımlarım bunlar.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...




0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates