Alex Strangelove (2018)



Filmin prodüksiyon ortaklarından birisi de Netflix.

Kimi yerlerde "eşcinselliğe özendiren bir film" gibi yorumlarla karşılaşabilirsiniz ama alakası yok ve zaten "eşcinselliğe özenmek" diye bir şey de yok.

Eğer bu eşcinsellik "özenmek" kadar kolay birşey olsaydı ve gömlek değiştirir gibi cinsel yönelimlerimizi değiştirebilseydik (filmde de anlayana!!! bahsedildiği üzere), hiç birimiz o tarz zorlukları çekmek zorunda kalmazdık / istemezdik.

Etrafımız "heteroseksüel" örneklerle doluyken ve "heteroseksüel" bir dünyaya gözlerimizi açmışken neyin kafası ki bu, gidip eşcinselliği seçelim ya da özenelim.

Eşcinsellik artti çok yaygınlaştı zırvalıklarına gelecek olursak da, ne arttı ne de yaygınlaştı. Artan bir şey varsa o da "görünür olmak". İnternet ve yaygınlaşan medya ile eşcinseller daha fazla görünür oldular. "Artmadılar ya da çoğalmadılar" daha fazla onlardan haberdar olmaya başladınız hepsi bu.Yoksa hepinizin iş yerinde, mahallesinde, okulunda vardı.

Alex okulunda başarılı bir öğrencidir ve "hetero" olduğunu hem kendine hem de çevresine kanıtlama peşindedir. Kendisine de dedim ki bir çoğumuzun bu mihvalde neler yaşadığı mevcut. Bakalım Alex zamanında bastırılmış duygularını daha fazla ne kadar bastırabilecek?

Ayrıca turkcealtyazi sitesinden bir yorum;

................... bunu özendirme olarak almayın, içinde hissetmeyen zaten bunu yaşayamaz, hissediyorsanız da yaşayın.. filmi izleyen 40 yaşlarında bir arkadaşım : "ulan keşke ben de böyle hissetseydim de yıllarca bu kadın kapris ve dırdırını çekmeseydim" dedi.. ama korkmayın, içinizde olmayınca olmaz........

demiş. Farkında olmak böyle bir şey olsa gerek.

Filmin Türkçe altyazısına ulaşmak için tıklayın...





Antonio Marziale (Elliot)

0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates