The Raspberry Reich (2004)

 



Yazan ve yöneten Bruce La Bruce. Bu adamın tüm filmleri +18 kıvamında zaten. Bu film de onlardan biri ve bana göre LGBT sinemasının kült yapımlarından sayılabilir.

Filmi izlerken çeşitli yerlerinde çıkan "Telif haklarının canı cehenneme" cümlesinin sebebini daha sonra anladım ki yönetmenin başından şöyle bir olay geçmiş.

Ünlü Ché Guevara portresinin fotoğrafçısı Alberto Korda'nın kızı, bu portrenin kullanılmasında izin alınmadığı için dava açıyor ve kazanıyor da. Bunun sonucunda yapımcısı 17.500 euro para cezası ödemeye mahkum oluyor. Ve ayrıca filmin 23 Ağustos 2006'dan itibaren gösterilemeyeceğine karar veriliyor.

Kendini "Ekim Devrimi'nin" yoldaşı olarak gören Gudrun adındaki kadın lider ve etrafında topladığı bir takım sol görüşlü devrim savunucusu erkekten oluşan terörist bir grup ses getirmek adına zengin bir sanayicinin oğlunu kaçırmaya karar verirler. Gudrun, devrimin ilk önce yatak odalarından başlaması gerektiğine ve seksin dört duvarın dışına çıkması gerektiğine inanmaktadır. Hatta işin içinde seks varsa cinsiyetinde önemi yoktur. Ona göre eşcinseller en büyük devrimcilerdir zira "normal" sayılan kadın-erkek seksinin dışına çıkmışlardır. Hatta yanındaki erkeklere birbirleri ile seks yapmaları gerektiğini söyler ve yaptırır da. Diğer taraftan "Cinsel istismar, cinsel özgürlük değildir'in" de altını çizmektedir.










0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates