Sebastiane (1976)

 



Eşcinsel sinemasının kült filmlerinden biri Sebastiane.

Üzerine bir çok hikaye yazılan ve muhtemelen yaşadığı dönem olan "İmparator Diocletian" döneminde; eşcinselliğin sorun olmadığı, yönetim kadrosu dahil askeriyenin bile içinde eşcinsel yönelimlere izin verilmesinden olsa gerek "Aziz Sebastiane" olayını eşcinsellikle birlikte tasvir etmektedirler.

Filmden önce Aziz Sebastiane'nin hayatı ile ilgili bir araştırma yaparsak çeşitli varsayımların yanında wikipedia'da şöyle bir hikayeye rastlamak mümkün olur:

"Aziz Sebastian, Hıristiyan'lığın ilk azizlerinden ve şehitlerinden birisidir. Geleneksel inanca göre, Roma imparatoru Diocletian'ın Hristiyanlara yaptığı zulüm sırasında öldürülmüştür. Başlangıçta bir direğe veya ağaca bağlanmış ve oklarla vurulmuştur. Ancak bu onu öldürmemiştir. Öldü sanılarak asıldığı yerde çürümeye bırakılan Aziz Sebastian'ı sonrasında İrene isimli bir kadın kurtarmış ve iyileşen Sebastiane ise İmparatoru Hristian'lara yaptığı zulüm konusunda uyarmaya tekrar gidince İmparator tarafından sopayla dövdürülerek öldürülmüştür."

diye yazıyor. 

Filme gelecek olursak;

Filmde, Aziz Sebastiane'ın olaylı hayatı ve trajik ölümü de dahil olmak üzere döneme ait olaylar tasvir ediyor. Sebastiane, eşcinselliğin doğal karşılandığı İmparator Diocletian döneminde, bir Roma sınır karakoluna sürgün olarak gönderilir. Burada Komutan Severus tarafından taciz edilmeye başlar.

Komutanının ona karşı olan cinsel arzularına karşı koyan Sebastiane'ın sonu şiddet dolu bir infaz olur. Elbette bunun bahanesi Sebastiane'ın yasak olmasına rağmen Hristiyan olmasıdır.

Film aynı zamanda baştan sona kadar sadece Latince olarak çevrilmiş tek film olma özelliğini taşıyor. Şu an kullanılmayan "ölü" bir dili yeniden canlandırmak için konuya hakim bir bilim insanının referansları sonucu oyuncular bu dili kullanmış.

Yine blogumda da tanıtmış olduğum Sex Express Coffee (2010) filminde de başrol oyuncusu seri katil Aziz Sebastian'a oldukça hayran ve takıktı...

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...














0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates