Camionero (2012)

 



Bu tarz belkide yüzlerce film çekildi fakat gerek ülkemizde gerekse ABD başta olmak üzere Dünya'daki birçok okulda farklı olduğu için ayrımcılığa, hakarete ve şiddete uğrayan milyonlara çocuk ve genç var. Bu ötekileştirme maalesef sadece okulla da kalmıyor hayatın çeşitli evrelerinde de karşınıza çıkabiliyor.

Dili, dini, rengi, cinsiyeti, cinsel yönelimi gibi bir çok kategori altında ötekileştirme ve zorbalık hat safhada. Gücü ve iktidarı elinde tutan, güçlü olanın görece olarak daha zayıfı ezdiği bir Dünya.

Filme dönecek olursak; 

Film her ne kadar Kısa Film kategorisinde olsa da 29 dk'lık bir süresi var.

Yine bir kaç güçlü olduğunu sanan ama bu gücünü toplu olarak hareket etmekte bulan çete-vari bir grup genç ve onların zulmüne, baskısına, hakaretine uğrayan ötekileştirilmiş bir başka genç. Okul desen güçlü olanın yanında olmaya çalışan ya da onlara yalaklık olsun diyerek yapılanlara göz yuman ergenlerle dolu olan nazi kampı ayarında tipik bir Küba okulu.

Bakalım bu durum karşısında kim susmayacak? Emin olun o kişinin her hareketini coşkuyla izleyeceksiniz her ne kadar sonunda zarar görecek olan kendi olsa da...











0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates