White Frog (2012)



Başlarda monoton ve sıkıcı gibi gözükse de ilerleyen dakikalarda sizi içine çeken bir film.

"Nick, zengin bir aileden gelen biri olarak ekonomik kimliği, Asperger sendromlu bir hasta olarak sosyal kimliği, Asyalı Amerikalı olarak etnik kimliği etkisi altında hayatta kalmaya çabalayan bir genç. Nick’in dünyası ve görünüşte mükemmel Yang ailesi, Nick’in ağabeyi Chaz’in ani ölümüyle sarsılır. Cenaze sonrası, Nick kendini ağabeyinin arkadaşları tarafından Doug (Tyler Posey)'da dahil olmak üzere kabul edilmiş bulur ve onlarla zaman geçirirken ağabeyinin özel korkularını ve gizli dünyasını keşfeder."

Peki eşcinsellik bunun neresinde derseniz her tarafında Zira film Asperger Sendromlu bir çocuğun etrafında dönen olayları anlatıyor ve abisi de bir eşcinsel. 

Asperger Sendromlu ya da Otizm gibi toplumdan farklı! gibi gözükenlerin aslında farklı olmadıklarını, öteki diye bir kavramın olmadığını bunu bizlerin yarattığını ve bizlerin onları ötekileştirdiğini anlatıyor tabii anlayana. (!) 

Asperger Sendromu nedir diyenler için;

"Empati eksikliği, uygun olmayan tek yönlü iletişim, arkadaşlık kurma becerisinde eksiklik ya da tamamen yoksunluk, tekrar edici konuşma, sözle olmayan iletişim, belli konulara karşı ilgi geliştirme, duruş bozukluğu ve sakar hareketler sergileme, çoğunlukla normal ya da üstün zekaya sahip olma özellikleri sergilerler." Kaynak

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...













0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates