Out In The Dark (2012)



ABD ve İsrail yapımı olan film İsrail ve Filistin topraklarında geçiyor.

"Aşkın sınırı, milleti, tabiiyeti yoktur"

Filme konu olan aşıklarımızdan birisi İsrail diğeri ise Filistinli. Homofobi ise aynı homofobi. Birbirine düşman iki millet arasından çıkan bir aşk filmi. Filmde; İsrailli bir aile ile Filistinli bir ailenin eşcinselliğe yaklaşımını, o bölgedeki eşcinsel yaşama dair bazı izleri ve zorlukları izliyoruz.

Filme ait güzel bir yorumu alıntılayacak olursak;

'' AŞK HER ZAMAN KENDİNE BİR YOL BULUR '' 

...... Çoğu zaman bulduğu yollarda ki büyük engellere de takılsa, uğruna feda edilenler birçok hayatı olumsuz yönde de etkilese... Evet..! AŞK her zaman kendine bir yol bulur.. Zaman ve mekan ayırmaksızın, farklı kültürlerin çatışması arasında ki saf ve masum yaşamları gözetmeksizin, her daim '' Ötekileştirilenler '' olarak toplumdan soyutlanan Eşcinsellerin yaşadıkları zorlukları ve verilen ıstırap dolu mücadeleleri farklı bir bakış açısıyla kaleme alan mükemmel bir filmdi.. Filistin' li bir psikoloji öğrencisi olan Nimer ve İsrail' li avukat Roy arasında yaşanan aşkın siyasi engellere takılarak büyük bir çıkmaza girdiğine şahit oluyoruz... Hangi ülke sınırları içerisinde olursanız olun eğer Eşcinsel iseniz hayat asla size adil davranmıyor... Sömürülen, yıpratılan, itilip kakılan, tabir-i caizse '' Düşene bir tekme de sen vur '' sözünün en fazla muhatabı olan bir oluşumun bir bireyi olmak ne yazık ki her zaman süregelecek bir durum.. Tercihleriniz yüzünden ailenizden, sevdiklerinizden, tüm hayatınızdan hatta ülkenizden bile sürülebiliyorsunuz... Belki batı ülkeleri bir nebze de olsa bu konuda birkaç iyimser adım atmış olabilir lakin Ortadoğu ülkelerinde ki zor hayat ve zulüm gerçekten içler acısı... Hassas olduğunuz bir konuda düşünceleriniz ardı arkası kesilmiyor ve kelimeler parmaklarınızın ucundan dökülürken yol yordam bilemiyor maalesef.. İnsanı tercihleri, seçimleri, bulunduğu mevkii ve konum sebebiyle yargılayıp değerlendirmeksizin sadece İNSAN olduğu için sevip saymak neden bu kadar zor.. Neden bu kadar imkansız... Duygularımı alt üst eden oldukça etkileyici bir hikayeydi.. At gözlüklerini takmadan ön yargısız olarak izleyin lütfen... 10 / 9" Kaynak

yorumun orijinalliğini bozmamak adına dokunmadım ama yorumda geçen "Tercih" bölümünü "Yönelim" olarak düzeltmek isterim.

Filmin Türkçe altyazısı için tıklayın...




0 yorum:

Yorum Gönder

Translate

 
Copyright © 2015 Gay Filmlerim
Blogger Templates